Skaffa hund kalle  

Rätt klädd på hundens promenad

När man skaffar en hund kommer man snabbt märka att det blir en hel del utevistelse förknippad med hundägandet. Även om det är dåligt väder eller om man har mycket att göra, måste nämligen hunden ut och rastas flera gånger per dag. Men hur bör man klä sig på promenaden?

Bra byxor

Med ett par praktiska fritidsbyxor är man välklädd för en promenad med hunden. Byxorna är bekväma att röra sig i, samtidigt som de är mycket hållbara. De har i regel också många fickor, samt andra funktioner som är bra. Några av byxorna har också hällor där man kan fästa hundens koppel. På så sätt slipper man hålla i kopplet. Det medför också att hunden blir lättare att hålla när man kan använda hela kroppen som motvikt.

Gå ut med hunden i regn

Hunden måste ut och rastas även om det regnar. Det kanske inte är så roligt att ge sig ut i spöregn, men vill hunden gå ut har man inget val. Ett bra regnställ är guld värt när regnet visar sig från sin värsta sida. Har man inget regnställ kan en bra regnponcho också fungera. Sådana är ofta tillverkade av tunn plast och de är billiga att köpa. Det går att återanvända dem om man är lite försiktig.

Praktiska skor

Förutom bra byxor tillhör också praktiska skor en hundägares garderob. Att gå ut och gå långpromenad i högklackade skor är inte speciellt praktiskt. Det är inte fel att ha ett par bekväma gymnastikskor att ta på sig när man ska gå i torr miljö eller inne i stan. Välj gärna skor med ergonomisk sula. På så sätt är risken mindre att du får ont i kroppen även om du går långt med din hund. När det gäller skorna är det också bra att ha ett par kängor eller stövlar som fungerar när det regnar. Hunden vill i regel inte bara gå på asfalt och att gå ut i dyngsurt gräs med gymnastikskor är inte roligt.

Snö och halka

Även när det snöar eller är halt ute ska hunden ut. Då bör man se till att klä på sig ordentligt så man inte fryser. På fötterna sitter ett par broddar bra. Med dem är risken att halka mindre.