Skaffa hund kalle  

Så får du bättre hundpromenader

Det är viktigt att en hund får dagliga promenader. När du rastar din hund är det mer än bara en kisspaus. En promenad ger hunden motion, mental stimulans och intryck. Hundpromenader är även bra för dig. Det finns dock saker som kan göra hundpromenaderna ännu mer njutbara. Att använda en hundsele är en sak du kan göra för bättre promenader. En hundsele är perfekt att ha istället för ett halsband. En hundsele är skonsam, bekväm och ergonomisk för hunden.

Hitta en bra hundsele

Om din hund drar mycket är en hundsele bättre än ett halsband. Det finns antidragsele som fungerar väldigt bra. Det kan underlätta en hundpromenad avsevärt. Det viktiga när du ska köpa en hundsele är att den passar på din hund. Den ska sitta bekvämt på hunden utan att orsaka skavsår. Det finns även hundselar för specifika ändamål som exempelvis spårning. Du kan absolut ha fler än en hundsele till din hund. Det finns även hundselar till både små och stora hundar.

Låt hunden lukta ordentligt

För att göra hundpromenaden mer trivsam är det en bra idé att ta dig tid att låta hunden få lukta på saker. Hunden vill gärna utforska saker och det gör den under promenaderna. Du behöver inte stanna hela tiden men låt hunden lite då och då få stanna upp och sniffa lite extra för att bli nöjd. Dofterna en hund känner ger stimulans.

Gör övningar som stimulerar hunden

För att ha bra kontroll på hunden under promenaden är det bra att välja ett koppel som passar dig och din hund. Under en promenad kan du göra några aktiverande övningar för hunden. Ju mer stimulans och nöjd hunden blir av promenaden desto lugnare och harmoniskare blir hunden när ni sedan kommer in. Övningar som kan vara bra att göra är att stanna för att öva på att sitta, ligga eller krypa. Du kan även placera ut en godis i naturen som hunden ska leta upp. Att låta hunden apportera är också bra och en rolig övning. När du gör olika övningar bygger du automatiskt upp relationen med din hund och ni utvecklar en god kommunikation. Hundpromenaderna är helt enkelt fördelaktiga för både dig och din hund ur flera perspektiv.