Skaffa hund kalle  

Rätt klädd för hundutställningen

När det kommer till hundutställningar kan man tro att det är en mycket strikt sport och det finns såklart en del regler. Hunden ska till exempel vara vänlig och tolerera både andra hundar, samt att främmande personer hanterar den. Men hur ser det egentligen ut kring hundägarens kläder när denne ska ställa ut hunden? Är det lika viktigt hur hundägaren ser ut eller är det bara hunden som ska vara fräsch och rätt klippt?

Var köper man kläder till utställningen?

Det finns inga krav på att köpa kläder till hundutställningen i en viss affär, men fina kjolar finns online och en stor fördel är att man kan prova hemma i lugn och ro. Det som kanske inte passar skickar man enkelt tillbaka. Hos NA-KD finns både moderna och mer traditionella kjolar som passar bra att ha både på hundutställning och till vardags. Självklart finns också snygga byxor, tröjor och mycket annat.

Rätt färger för hundutställning

En hundutställning är för många hundägare en stor sak, för andra betyder den mindre. Ska du ställa ut din hund vill du givetvis att den ska synas från sin bästa sida. Det finns inga färgregler för hundägarens kläder men har du en ljus hund bör du bära mörkare kläder, och tvärt om ifall du har en svart eller mörk hund. Det gör att hundens päls, rörelser och kropp sticker ut mer och domarna kan lättare göra rätt bedömning.

Kan kvinnor bära kjolar på utställningen?

Ja, det går faktiskt alldeles utmärkt att bära kjolar på en hundutställning. Kjolen man väljer ska dock passa. Man ska kunna röra sig i kjolen utan problem, och en kort-kort kjol där man inte kan böja sig ned bör undvikas. Generellt sett kan man anse att kjolen bör gå åtminstone ner till knäet för att vara lämplig att använda på hundutställning.