Aktiviteter med hunden ivadmin  

Tjäna pengar på hundarna

När man har en kennel eller hunduppfödning måste man tjäna pengar. I de allra flesta fall är det svårt att ha hunduppfödningen som den enda inkomstkällan, utan man tvingas i regel ha ett annat arbete vid sidan av. Vad händer om man går back på uppfödningen och hur tjänar man pengar?

När ekonomin går back

Att ekonomin går back kan hända även den bästa och det är bra att ta tag i saken innan skulderna hamnar hos Kronofogden och man riskerar utmätning. Det kan finnas flera anledningar till att man inte drar in så mycket pengar som man räknat med. Kanske har man drabbats av sjukdom eller så har en tik förlorat alla sina valpar.

Hur tjänar man pengar?

Den största inkomsten i kenneln är försäljningen av valpar, men man kan inte räkna med en jättestor förtjänst när man också ser till de utgifter man fått betala fram till dess att valparna säljs samt till de löpande utgifter som finns vid hunduppfödning. Det kan också finnas möjlighet att tjäna pengar på att hålla olika kurser för till exempel valpköpare om man är duktig på olika saker kring hundarnas skötsel.