Skaffa hund kalle  

Därför är det viktigt att du försäkrar din hund

Att skaffa en hundförsäkring för din hund är viktigt både för dig och för din hund. För din skull handlar det om den ekonomiska delen i och med att veterinärkostnader kan vara väldigt höga. För att se till att alltid vara säker på att din hund kan få den vård den behöver om något skulle hända är det viktigt att du har en försäkring för att slippa oroa dig för skyhöga kostnader helt plötsligt.

Välj rätt försäkring

När det kommer till vilken försäkring du ska välja kan det ibland bli väldigt svårt och nästintill rörigt eftersom det finns så många olika försäkringar och försäkringsbolag. För att hitta rätt kommer du behöva jämföra olika sorters hundförsäkring för att se vilken som passar bäst för dig, din hund och din ekonomi. Utgå först och främst ifrån vilken ras din hund är och ta reda på vilka vanliga sjukdomar eller problem som finns hos just den rasen. Sedan måste du också räkna in hundens ålder och kön. Ofta finns en grundförsäkring som gäller vanliga veterinärbesök och sedan kan du välja olika tillägg för att anpassa försäkringen efter din hund. Den svåraste delen kan vara att välja mellan hög eller låg premie eller hög eller låg självrisk. Premien är den avgift du betalar varje månad och självrisken är den summa du behöver betala hos veterinären. Ju högre premie desto lägre självrisk och vice versa. Det är ofta billigare att teckna en försäkring om du försäkrar din hund redan som valp, då kan du även inkludera en dolda fel-försäkring, vilket innebär att din hund är försäkrad om det visar sig vara något dolt fel på hunden som fanns där innan du fick den men som inte tidigare upptäckts.

Att tänka på innan du skaffar hund

Redan innan du bestämmer dig för att skaffa en hund måste du se till att du har en ekonomi som klarar av det. Du måste kunna betala försäkringspremien varje månad och även vara beredd på att betala en självrisk om något skulle hända. Du måste vara förberedd på att hundar kan vara rätt dyra att ha och du måste känna att du kan klara av det innan du bestämmer dig för att skaffa en. Om du gärna vill ha en kan du ju dock försöka välja en hundras som sällan behöver veterinärvård för att försöka undvika höga självrisker i framtiden. Det är främst jakthundar som klarar sig undan många veterinärbesök så du kan ju kolla upp några av dem när du är i processen av att välja en hundras för dig. Men som med alla hundar är det väldigt individuellt hur ofta de behöver vård. Det kan bero på gener eller hur de lever sina liv. Alla hundar behöver bra mat och regelbunden motion för att må bra och hålla sig friska och starka.