Skaffa hund kalle  

Flytta med husdjur

Nästan alla flyttar någon gång i sitt liv. Vissa flyttar oftare än andra av olika anledningar. Det är en hel del att tänka på när man ska flytta, och om man har husdjur blir det genast än mer att fundera över. Här får du några tips.

Flyttstädning och husdjur

En sak som kan vara bra att titta på i god tid är flyttstädningen. Vill man flyttstäda själv? Det kan vara smart att anlita flyttstädning i Stockholm för att få städningen gjord. På så sätt kan man lägga mer energi på flytten och allt runt omkring den. Om man har hundar kan det också vara skönt att låta experter ta hand om städningen. Husdjur drar nämligen in en hel del smuts och den kan hamna där man minst anar det. Städföretag vet precis var de ska städa och de rengör även detaljerna.

Hundar och förstörda bostäder

Det gäller att ha koll på sin hund i bostaden. Annars kan man behöva betala rejäl ersättning i samband med en flytt. Om hunden kissar inne är det ofta så att man får betala saneringskostnaderna om man inte får bort fläckar eller lukt.

Att flytta med djur

I god tid innan flytten kan det vara klokt att skapa en egen låda åt hunden. I den lägger man foder, matskål, vattenskål, koppel, filt, hundgodis och leksaker. Helt enkelt allt det man behöver hålla reda på i flytten och som man behöver direkt när man kommit på plats. Tänk också på att djuret kan bli stressat eller oroligt. Gör i ordning ett rum, eller en bil där hunden kan vara under tiden allt bärande pågår. Då slipper man tänka på att den smiter under tiden. Glöm inte bort att hunden ska rastas bara. Det är lätt att glömma bort saker mitt i all röra.

Hitta nya hundvänner

Efter flytten är det dags att komma i ordning. När man känner sig hemma kan det vara roligt att finna nya hundvänner, både för hundägaren och för hunden. Man kan träna tillsammans, låta hundarna leka och så kan man samtala om olika saker. Det kan också vara roligt att ha någon man kan gå ut och promenera tillsammans med när det är dags för hundpromenader. Ett alternativ kan också vara att man söker efter grupper i sociala medier där man möter nya kompisar.

Städning i det nya hemmet

När flyttstädning är klar och man bott in sig kan det vara läge att ordna med städning i det nya hemmet. Även här kommer hunden att dra in en del smuts och om man inte tycker det är roligt att städa kan det vara klokt att anlita ett företag som sköter städningen åt en. Varför inte anlita samma bolag som under flyttstädningen?